Известие

Collapse
No announcement yet.

ламбда сонда питане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ламбда сонда питане

преди време смених ламбдата с някаква универсална на бош.още в началото даваше ядове/трудно се събуждаше колата трябваше да поработи около 1-2 мин за да тръгне сондата/сега положението е трагедия работи ама се събужда след 5-6 мин. отвреме навреме спира да работи и при загрял двигател клати оборотите и т.н.
    Въпроса ми е каква сонда да сложа не ми се ще да е пак универсална а другата опция в сервиза е 348 лв.оригинална.Изчетох темите по въпроса и видях някаква сонда - 0258986506 - 179, 33 лв с ДДС.
    някой има ли наблюдения за тази сонда?или да си сложа другия вариянт описан в темата за 255лв да ми мирне главата
    Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
    156 1,8ТS-99 ......
    EX
    159 1,9 JTD-08

попитай колегата "spe4elist" ,той ще ти помогне.
    Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
    Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
    Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от alex052 Покажи съобщение
      преди време смених ламбдата с някаква универсална на бош.още в началото даваше ядове/трудно се събуждаше колата трябваше да поработи около 1-2 мин за да тръгне сондата/сега положението е трагедия работи ама се събужда след 5-6 мин. отвреме навреме спира да работи и при загрял двигател клати оборотите и т.н.
      Въпроса ми е каква сонда да сложа не ми се ще да е пак универсална а другата опция в сервиза е 348 лв.оригинална.Изчетох темите по въпроса и видях някаква сонда - 0258986506 - 179, 33 лв с ДДС.
      някой има ли наблюдения за тази сонда?или да си сложа другия вариянт описан в темата за 255лв да ми мирне главата
      Сложи си универсална LS-05 на Бош струва 180-190лв
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Ако искаш да нямаш грижи- оригинална. Шанса универсалната да проработи и еку-то да я разбира е минимален( пари на вятъра са си)
        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
        sprint tropheo
        155/1.8
        156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
          Ако искаш да нямаш грижи- оригинална. Шанса универсалната да проработи и еку-то да я разбира е минимален( пари на вятъра са си)
          А сега де това нали сме го разисквали много пъти бс объркания каталог на Бош и оригиналните сонди(с номер завършващ на 190) дето не са за CF-2 мотора а всъщност са за CF-3. Това с универсалната сонда е изпитано и работи наистина добре за разлика от оригиналната която е някаква трагедия (аз лично съм сменил две оригинални)
          Last edited by Novachev; d.m.y г., 16:06.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
            Много добре си я "разбрира" даже.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

alex052 би ли казал тази универсална сонда на Бош дето не е била добре кой номер е ? По каталога на Бош излизат за CF2 следните сонди: 0 258 006 190 и универсалната 0 258 986 615 . Тази, която си видял 0 258 986 506 не мисля, че е за 156 1.8 TS. Може ли някой да потвърди коя сонда е пробвал и е ок и дали има грешка по каталога на Бош, според който за 156 CF2 1.8/2.0 TS e 0 258 006 190 ?
              Last edited by stef_nikolaev; d.m.y г., 00:03.
              Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
              "My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"

Comment

Аз съм с ЛС05 и си работи много добре.

Comment

Аз съм с 0 258 006 190 за 124лв дадоха ми я за моя мотор зимата се държа много добре разхода ми падна с 2 литра сега с климатика май пак си ги взе тези 2 литра.
                  АР 156 1.8 ТС 2000г

Comment

Първоначално публикувано от stef_nikolaev Покажи съобщение
                    и дали има грешка по каталога на Бош, според който за 156 CF2 1.8/2.0 TS e 0 258 006 190 ?
                    Точно 190 е сбърканата и аз също съм потърпевш и колата не работи добре с нея и сега трябва дя сменя с универсална.

В новия каталог на Бош не излиза тази сонда за нашите CF2 мотори, а за универсална са сложили някаква LS615, която псоред колеги също не е читава и засега най-добри отзиви има за LS05
                    Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 16:33.
                    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

И аз съм(бях, де) с някаква универсална сонда на Бош на CF2 мотор, която си работи на 6....
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                        Много добре си я "разбрира" даже.
                        Пак си непотготвен,но не смятам да споря. Казвам го от опит а не от четене. Той познава че я има и че работи но какво от това като не се съобразява с нея. Твото ЕКУ може и да я разбира. Това че се ровиш в някакъв сервиз не значи че си последна инстанция. Или ще ми обясниш че очите ми са сини като много добре виждам че не са.
                        И не казвам че не работи с универсална сонда, а казвам че с оригиналната работи много по добре- изпитал съм го на гърба си.
                        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                        sprint tropheo
                        155/1.8
                        156/2.0 Selespeed

Comment

На М1.5.5 ЛС05 работи перфектно. Тази сонда която беше при теб и я продаде на онова момче тя просто не работеше самата сонда. За това са ти грешни наблюденията. Изгори човека с умрялата сонда иначе...

Я кажи какво имаш предвид под "ЕКУ-то не се съобразява с нея"? Кога става това според теб?
                          Last edited by oem; d.m.y г., 10:22.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            На М1.5.5 ЛС05 работи перфектно. Тази сонда която беше при теб и я продаде на онова момче тя просто не работеше самата сонда. За това са ти грешни наблюденията. Изгори човека с умрялата сонда иначе...

Я кажи какво имаш предвид под "ЕКУ-то не се съобразява с нея"? Кога става това според теб?
                            М1.5.5. може и да работи М 3.1 и М7.3.1 не работят. А за сондата като твърдиш, защо не ми се обади да му върна парите като не е работила. Обясни на Бобо че сондата която той е монтирал и тествал не е работила. Ако ти си правил нещо с нея е отделен въпрос.
                            sprint tropheo
                            155/1.8
                            156/2.0 Selespeed

Comment

Ето тема, в която има отзиви на хора ползвали и 2-те сонди....:

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=47786&page=1
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X